"Narod na Kosovu je frustriran"

Nemačka ambasadorka u Prištinu Angelika Fic izjavila je da su protesti neotuđivo i fundamentalno demokratsko pravo građana, ali da je nasilje neprihvatljivo.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

09:45

Default images

Ona je dnevniku "Kosova sot" rekla da je "političkom establišmentu poslata poruka frustriranog naroda".

Što se Trepče tiče za nju je, kako je rekla, potrebna međunarodna ekspertiza i da srpski članovi kabineta treba da polože račune samo skupštini Kosova. Ona je dodala da je pratila demonstracije 24. i 27. januara za velikom zabrinutošću.

Demonstracije su, prema njenom mišljenju znak frustracije građana sa ekonomskim stanjem i posebno nakon tapkanja u mestu predhodne godine.

"Mesecima gledamo odlazak velikog broja kosovskih stanovnika iz zemlje radi pronalaska posla i tamo postaju žrtve ilegalne migracije, rekla je Fic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: