Dalmacija na udaru oluje

Meteoalarm je objavio crveno upozorenje za srednju i južnu Dalmaciju zbog olujnog i na udare orkanskog južnog i jugozapadnog vetra.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.01.2015.

10:04

Default images

Hrvatski mediji javljaju i da se očekuju se i visoki talasi, a moguće je i plavljenje niske obale.

Crveno upozorenje Meteoalarma podrazumeva snažne i opasne vremenske nepogode koje uzrokuju veliku štetu na velikom području i predstavljaju opasnost po život.

Narandžasto upozorenje izdato je za šire splitsko područje i celi jug Hrvatske i dalmatinsko zaleđe i podrazumeva neuobičajene vremenske prilike, pa su šteta i, čak, ljudske žrtve moguće.

Za ostale delove Hrvatske izdato je žuto upozorenje koje predstavlja potencijalno opasno vreme, prenosi portal Index.hr.

Inače, zbog očekivanih obilnih padavina Meteoalarm je za još juče izdao crveno upozorenje i za Hercegovinu i zapadne delove Bosne i Hercegovine.

Očekivana količina padavina danas u Hercegovini je do 80 litara po kvadratnom metru, lokalno i do 110 litara, dok se u zapadnim područjima BiH očekuje do 60 litara kiše po kvadratnom metru.

Kako je prenela Radio televizija Republike Srpske, u čitavoj zemlji očekuju se jaki i olujni udari vetra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: