Olujni vetar zahvatio deo Kraljeva

Olujni vetar praćen jakom kišom večeras je lomio je drveće i s kuća nosio crepove u Kralhevu i okolini.

Izvor: Beta

Petak, 30.01.2015.

23:09

Default images
Foto: arhiva

Po rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, Radojice Kočovića, nevreme je zahvatilo deo Kraljeva ispod planine Stolovi.

"Ovaj talas je zahvatio Matarušku Banju, Zzicu, Trešnjar i Gornju Ribnicu, nešto manje Konarevo, i bilo je polomljenih grana, crepova, zapalilo se par dimnjaka zbog varničenja, a jedan stub dalekovoda je u Žči pao i zakačio grane na drveću koje su se zapalile", kazao je Kočović.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije večeras su posetili područja u kojima ima štrete.

Predsednik Mesne zajednice Zziča, Zoran Rudinac, u čijem je dvorištu vetar iz zemlje izvalio veliko stablo bora, kazao je da je oluja praćena jakom kišom počela oko 19,00 sati i da traje još, u naletima.

"Ovakvo nevreme dolazi sa Stolova i događa se skoro svake treće-četvrte godine, a nema je u drugim delovima grada. Večeras se, koliko je moguće po jakom vetru i mraku, borimo da sakupimo popadale crepove s kuća i koliko-toliko raščistimo dvorišta i zaštitimo kuće", kazao je Rudinac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: