Olujni vetar pravi probleme

Snažan olujni vetar pravi velike probleme, naročito u centralnim i zapadnim delovima Srbije, a za sada su zabeležene štete u opštinama Nova Varoš i Svilajnac.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.01.2015.

17:15

Default images
Foto: Oluja u Novom Sadu (arhiva)

U Srbiji je na snazi narandžasti meteorološki alarm, koji upozorava na jake vetrove koji će duvati brzinom većom i od 100 kilometara na sat.

Narandžasti alarm upaljen je i za regione Pomoravlja i Šumadije, ali se najjači orkanski udari vetra očekuju u Banatu.

Jak olujni vetar u Novoj Varoši odneo je deo limenog krova sa zgrade Tehničke škole i izazvao oštećenja na krovu opštine, potvrdio je Tanjugu direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju u tom gradu Miroljub Šapoljić.

On je precizirao da je oštećeno oko 100 kvadranih metara krova škole i oko 150 kvadratnih metara krova opštine.

"Polomljen je, takođe, i određen broj crepova na zgradi opštine i suda, kao i na porodičnim kućama", naveo je on.

Šaponjić je napomenuo da su u prigradskim naseljima usled jakog vetra polomljena stabla drveća, koja su popadala i pokidala kablove javne rasvete.

Snažan vetar, koji od noćas duva u Resavi, čupa i lomi drveće na području opštine Svilajnac, ali nema povređenih i veće materijalne štete, izjavila je Tanjugu portparolka Skupštine opštine Svilajnac Ivana Todorov.

Vetar je, pre podne, lomio i čupao drveće u gradskom parku kraj reke u Resavi i kod Hotela "Topoljar", ali i u nekim selima opštine, dodala je ona.

Nema povređenih, a ni veće materijalne štete, a radnici Javnog komunalnog preduzeća "Morava" su na terenu i uklanjaju polomljeno i počupano drveće, napomenula je Ivana Todorov.

Ona je dodala da vetar na ovom području i "dalje vema jako duva".

I u Novom Sadu danas duva košava, povremeno sa olujnim udarima.

Gradski štab za vanredne situacije u Smederevu upozorio je danas građane na nailazeće udare olujnog vetra na teritoriji Podunavskog okruga i pozvao ih da obezbede terase i krovove, a vlasnike lokala da se pobrinu za tende i spoljni mobilijar.

Hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je ranije Gradski štab za vanredne situacije u Smederevu da će na teritoriji Podunavskog okruga udari olujnog vetra tokom popodneva i u večernjim satima biti oko 24 metra u sekundi.

Štab je upozoren da olujni i orkanski udari vetra mogu da naprave štetu na pokretnoj i nepokretnoj imovini.

Moguće su štete i na drveću u parkovima i u dvorištima, pa je štab apelovao na građane da drveće sklono padu obezbede, a ako su stabla na javnoj površini, da pozovu ekipe JKP Zelenilo na broj upravnika 064/8476611.

Upozoreni su i građevinari da obezbede objekte, skele i kranove, zbog opasnosti od pada i ozbiljnog povređivanja građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: