"Jevrejsko pitanje" u KC REX

Seminar na temu “Jevrejsko pitanje“ pre antisemitizma, biće održan u subotu u Kulturnom centru REX sa ciljem približavanja stručnih znanja široj publici.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

15:41

Default images

Seminar se organizuje u okviru Govornog programa KC Rex koji podržava Fond za otvoreno društvo.

Kroz tekstove kanonskih autora, koji su se na različite načine i u različitim kontekstima bavili pitanjem društvenog, ekonomskog, političkog i kulturnog položaja evropskih Jevreja, ogledaju se nekadašnji ali delom i današnji intelektualni, teorijski i politički usponi i padovi u adresiranju ove tematike.

Publika će imati prilike da se bolje upozna sa ovim tekstovima i analizira ih sa mlađim istraživačima i istraživačicama koji će imati uvodna izlaganja: Nađa Bobičić: Šajlokovo pitanje, Ilija Malović: Marksov prilog Jevrejskom pitanju: antisemitizam ili kritika liberalizma, Vladimir Gvozden: Dostojevski i „jevrejsko pitanje“, Ksenija Stevanović: Antisemitizam u muzici: Slučaj Vagnererovog teksta o „Das Judenthum in der Musik“. Apstrakti izlaganja dostupni su na sajtu www.rex.b92.net.

Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće putem mejla govorni.programi.rex@gmail.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: