Petrušić: Mediji vređaju političare

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić rekla je da su poslednjih dana učestali uvredljivi i neprimereni medijski prilozi o pojedinim političarima.

Izvor: B92, Beta

Petak, 30.01.2015.

16:41

Default images
Beta/AP

Ona je apelovala na medije da poštuju profesionalne standarde i propise o zabrani diskriminacije.

Poverenica najoštrije osuđuje takve priloge jer se, kako navodi u saopštenju, njima šire i osnažuju stereotipi i predrasude o ženama, koje se prikazuju kroz prizmu fizičkog izgleda i privatnog života, čime se krši ljudsko dostojanstvo žene.

"Bez obzira na informacije koje se navode u tekstovima, kroz naslove, fotografije, neprimerene insinuacije o njihovom privatnom životu i citate izvučene iz konteksta, političarke se, gotovo po pravilu, prikazuju na omalovažavajući i uvredljiv način", navodi Petrušić.

Ona dodaje da se u tim tekstovima samo u tragovima mogu naći informacije o njihovom radu, stručnosti ili profesionalnim rezultatima.

U saopštenju nije precizirano na koje se slučajeve misli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: