DS: SNS je opasnost za demokratiju

Borislav Stefanović izjavio je da razmišljanje o kontramitingu i smeni ombudsmana Saše Jankovića predstavlja opasnost za demokratiju, prava građana i ustav.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 30.01.2015.

14:08

Default images
Foto: Tanjug

Šef Poslaničke grupe opozicione Demokratske stranke Borislav Stefanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da "naprednjaci nikako da shvate da argumentovana kritika koja dolazi protiv vlasti i vrhuške režima nije napad na državu".

"Država nije jednako Aleksandar Vučić. Normalno je da opozicija i nevladin sektor ukazuju na nepravilnosti i kritikuju stvari koje objektivno nisu u redu i nisu u skladu sa zakonom i daju svoje predloge kako da se određen problem reši", rekao je Stefanović.

On je rekao da pošto u SNS nemaju odgovor ni na jedan problem u Srbiji pribegavaju "staroj radikalskoj retorici" i stavu "hajde da mi sad kažemo da su se tajno organizovali da napadnu mene (Vučića), Dikovića, VBA, Gašića i ostale jer mi smo država".

Stefanović je rekao i da je neshvatljivo i neprihvatljivo da premijer kaže da ne zna detalje slučaja oko optužbi protiv načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića, ali da zna da je to napad na državu.

"U nedostatku bilo kakvih rezultata, u nedostaku rezultata devastirajućih mera štednje, u nedostatku rezultata ekonomskih reformi, u nedostatku zapošljavanja, investicija, u nedostatku slobode, u nedostatku slobode medija, oni (SNS) pribegavaju receptima iz devedesetih godina i organizovanju kontramitinga", rekao je potpredsednik DS-a.

Stefanović je izrazio nadu da neće doći do organizacije mitinga podrške premijeru i smene ombudsmama Saše Jakovića, jer je to "besmisleno, štetno i opasno".

"Ljubav prema premijeru se iskazuje u krugu porodice. Ljubav prema premijeru u političkoj strukturi, u politričkom diskursu u političkoj areni ne postoji. On je politička, a ne očinska figura. Naprednjaci su pobrkali te dve stvari. Ne bi to bio problem, nego što oni sve nas građane guraju kao svoje taoce.... to je nešto što mora hitno da prestane", rekao je Stefanović.

Živković: Mitinge treba da organizuje opozicija

foto: Tanjug
Poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da SNS ima pravo da organizuje miting podrške premijeru Aleksandru Vučiću, iako je neobično da to radi stranka koja tvrdi da ima većinu, već bi, kako je naveo, miting trebalo da organizuje opozicija, i to 12. marta.

“Mogu da organizuju miting podrške, to je njihovo pravo, mogu da idu i na zimovanje i letovanje, na odmor na Beograd na vodi, da koriste brzu prugu Beograd - Budimpešta, kanal do Soluna, mogu da svrate do fabrike čipova, to je njihobo pravo... Neobično je da stranka koja govori da ima natpolovičnu većinu pravi miting, ali neka pravi, to nije problem”, rekao je on.

Živković je novinarima u parlamentu rekao da je, po njegovom mišljenju, vreme da opozicija napravi miting i da tu misli na one koji treba da prekinu agoniju Srbije koja je u poslednje dve i po godine dobila pravi zamah.

On je, takođe, rekao da je pravi dan za takav miting 12. mart, najavivši da će pozvati one koji su saglasni sa procenom da je potreban miran, demokratski protest protiv propadanja Srbije i bezakonja u Srbiji.

Živković je najavio i da će pozvati sve koji mogu da časno stanu iza odrednica opozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: