Vujović napustio sednicu Skupštine

Ministar Dušan Vujović je napustio sednicu parlamenta nakon što ga je predsednica Skupštine Maja Gojković upozorila da ne dobacuje poslanicima.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

13:25

Default images

Ministar se ubrzo vratio na svoje mesto.

Gojkovićeva je ministra finansija više puta upozorila da ne može sa mesta da dobacuje drugim poslanicima, već da mora da se javi za reč kao i svi ostali.

Ministar finansija je ušao u raspravu sa zamenikom šefa poslaničke grupe SDS Jankom Veselinovićem, koji je obrazlagao zašto nije saglasan s Predlogom zakona o osiguranju depozita.

"Ne može ministar da viče na poslanika u toku trajanja diskusije i da kaže da ne može to da sluša, to piše u poslovniku i molim vas, nemojte mi dobacivati“, poručila je predsednica skupštine.

Ona nije dozvolila ni poslanicima SNS da komentarišu ponašanje ministra.

Ministar se kasnije javio za reč i objasnio da je burno reagovao na rečenicu poslanika Veselinovića da Ministarstvo finansija uzima funkcije Agenciji za osiguranje depozita.

"Pročitajte rečenicu gde stoji da smo nešto uzeli", rekao je Vujović.

On je naveo da se pravo upravljanja prenosi samo tamo gde je akcionar Republika Srbija.

"Ako Ministarstvo finansija nema pravo da upravlja svojim akcijama, ja ne znam", rekao je Vujović.

On je dodao da je reagovao, jer je Veselinović pominjao njegovo ime i implicirao da je neko nešto oduzeo.

Iako je Gojkovićeva rekla da će odrediti petominutnu pauzu, sednica je nastavljena bez prekida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: