Sirija: Kurdi ubili 22 džihadista

Kurdski borci su u okolini Kobanea ubili 22 džihadista, međutim Islamska država još uvek kontroliše stotine sela u okolini tog grada na granici Sirije i Turske.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.01.2015.

18:25

Default images

Devetnaestoro džihadista je ubijeno u brdima, koja okružuju selo Manaz, zapadno od Kobanea, dok su trojica ubijena u selima istočno od Kobanea. Kurdi su takođe zarobili jednog pripadnika ID, saopštio je direktor Opservatorije za ljudska prava (OHR) Rami Abdel Rahman, a prenosi AFP.

Kurdi su ponovo osvojili Kobane u ponedeljak, a potom i još pet sela u blizini ovog grada, ali je još 350 sela u okolini i dalje pod kontrolom ID, tako da je borba za ovu oblast daleko od toga da bude završena, naglašava Abdel Rahman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: