Apel supruge otetog Japanca

Supruga japanskog novinara Kendžija Gota koga su zarobili džihadisti ID u Siriji moli japanske i jordanske vlasti da rade na oslobađanju njenog supruga.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.01.2015.

17:26

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Bojim da je ovo poslednja šansa za mog supruga i nama je sada ostalo samo nekoliko sati da obezbedimo njegovo puštanje na slobodu, ali i život (jordanskom pilotu) poručniku Muat al-Kaseasbehu", rekla je Rinko u izjavi za agenciju Rojters i druge medija.

Njena izjava pojavila se sat vremena pre isteka roka otmičara.

Oni su rekli da je krajnji rok zalazak sunca u iračkom gradu Mosulu što je oko 23:30 po japanskom vremenu.

"Preklinjem jordansku i japansku vladu da shvate da su sudbine oba muškaraca u njihovim rukama", rekao je Gotova supruga.

ID je novinara zarobila u oktobru, kada je, kako se veruje, pokušavao da spasi 42-godišnjeg Harunu Jukavu koga je teroristička organizacija kidnapovala nekoliko meseci ranije i ubila na početku talačke krize.

U najnovijoj poruci ID je zapretio da će "momentalno" da ubije jordanskog pilota, ako Aman do večeras ne preda Iračanku Sadžida el Rišavi, osuđenu za umešanost u bombaški napad u Jordanu 2005. godine.

U novoj audio poruci, čuje se glas muškarca koji se predstavio kao oteti japanski novinar Goto, prenela je agencija AFP.

U Jordanu je danas saopšteno da još uvek drže iračku zatvorenicu čija su oslobađanje tražili džihadisti i da će "samo razmotriti" njeno oslobađanje kada budu dobili dokaz da je zarobljeni jordanski pilot još uvek živ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: