Uhapšena urednica zbog karikature

Indijska policija uhapsila je urednicu dnevnika na urdu jeziku u Mumbaju zbog štampanja karikature proroka Muhameda iz satiričnog magazina Šarli ebdo.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

12:01

Default images

"Ona je uhapšena, izvedena na sud i odobrena joj je kaucija. Istražujemo slučaj", potvrdio je viši policijski inspektor u Mumbaju S.M. Munde u izjavi za agenciju AFP.

Širin Dalvi, urednica dnevnika Avadnama, uhapšena je u mumbajskom okrugu Tane, u blizini indijske finansijske prestonice, na osnovu člana 295A indijskog Krivičnog zakona koji zabranjuje zlonamerna i pretenciozna dela s namerom vređanja verskih osećanja.

List Indijan ekspres piše da je nekoliko čitalaca otišlo u policiju u Mumbaju i Taneu pošto je dnevnik Avadnama štampao naslovnu stranu francuskog časopisa Šarli ebdo koja je krasila list u prvom izdanju nakon što su naoružani napadači upali u redakciju magazina u Parizu 7. januara i ubili 12 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: