Džejkobson: Protesti da, nasilje ne

Americka ambasadorka u Prištini Trejsi Dzejkobson osudila je nasilje iskazano prilikom protesta u Prištini i pozvala sve stranke na politički dijalog.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

23:01

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

"Mirni protesti su značajni za demokratiju. To je mogućnost građana da podstaknu vladu da se angažuje na značajnim pitanjima koja se tiču njih samih. Veoma je žalosno što su protesti u subotu i u utorak prerasli u nasilne. Razgovarala sam sa mnogim ljudima ovde na Kosovu koji su veoma zabrinuti zbog tog nasilja", rekla je Džejkobson u intervjuu za "Glas Amerike".

Ona smatra da su zahtevi za razrešenjem srpskog ministra u kosovskoj vladi i pojašnjenjem sudbine kombinata Trepca izgovor, ali ne i glavni razlog protesta u koje su uključeni i ljudi koji su nezadovoljni ekonomskim razvojem, borbom protiv korupcije i poboljšanjem pravosudnog sistema.

"Ne bih rekla da su ovi protesti samo zbog Jablanovića", rekla je Džejkobson, ali je ocenila da je njegova izjava bila neumerena i uvredljiva za mnoge ljude, kao i da je on posle prvog uputio i drugo stvarno izvinjenje.

U intervjuu za "Glas Amerike", ona je ukazala da je ministra Jablanovića imenovala je kososvka vlada i da ona može i da ga i smeni u skladu sa demokratskom procedurom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: