Rašić:Jablanović da podnese ostavku

Poslanik u Skupštini Kosova Nenad Rašić izjavio je da bi ministar za povratak i zajednice Aleksandar Jablanović iz moralnih razloga trebalo da podnese ostavku.

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.01.2015.

20:22

Default images

Jablanovićeva izjava je uznemirila mnoge Albance, rekao je Rašić za prištinsku TV Klan Kosova i dodao da zbog svega što se dogodilo, uključujući i proteste, Jablanović treba da podnese ostavku.

Devet od 10 srpskih poslanika u Skupštini Kosova čine predstavnici liste Srpska, a deseti je Rašić.

Rašić je nakon napuštanja Samostalne liberalne stranke (SLS) osnovao Progresivnu demokratsku stranku.

Opozicija inače traži ostavku Jablanovića, jer je divljacima nazvao učesnike prostesta u Đakovici koji su kamenjem gađali autobus sa raseljenim Srbima, koji su pokušali da na Božić uđu u grad i crkvu. Među učesnicima protesta bile su i "Majke Đakovice" čiji su članovi porodica ubijeni tokom rata, koje je izjava uvredila.

Širom Kosova održavali su se protesti zbog izjava ministra Jablanovića, a nezadovoljstvo je prošireno nakon što su vlasti u Prišitni odložile transformaciju Trepče u javno kosovsko preduzeće.

Rašić je rekao da je neophodno da se o Trepči razgovara u Briselu kao i da bi u tim razgovorima umesto političara trebalo da budu predstavnici Trepče sa severa i juga Mitrovice uz posredovanje međunarodnih stručnjaka. Jedino se na taj način problem Trepče može rešiti, kazao je bivši ministar.

U Prištini su poslednjih nedelju dana održani najmasovniji protesti od dolaska međunarodnih snaga na Kosovo tokom kojih je povređeno stotinak i privedeno 160 osoba. Razlog za njihovo organizovanje su Jablanović i Trepča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: