Hapšenja zbog zloupotrebe u PIO

Dve osobe su uhapšene zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u Fondu za penziono i invalidsko osiguranje, saopštio je MUP.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

11:44

Default images

U nastavku akcije suzbijanja korupcije uhapšeni su G.V. (1962), bivše odgovorno lice filijale PIO za grad Beograd, i G.B. (1951).

U saopštenju se navodi da će krivična prijava biti podneta i protiv J.R. (1954) i E.E. (1954).

Navodi se da je osumnjičena G. V. tokom 2013. godine iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem ovlašćenja, osiguranicima J.R, E.E. i G.B, na protivpravan način, u matičnu evidenciju PIO fonda upisala fiktivan radni staž i omogućila im sticanje prava na penziju, za šta po zakonu nisu ispunjavali uslove.

“Osumnjičena G.V. je na ovaj način pribavila navedenim korisnicima penzija protivpravnu imovinsku korist od oko 1, 6 miliona dinara čime je oštećen budžet Republičkog fonda za PIO za iznos od 1.760.130 dinara“, piše u saopštenju MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: