Merkelova,Oland i Porošenko na vezi

Lideri Nemačke, Francuske i Ukrajine izrazili su uverenje da su za mirno rešavanje krize u Ukrajini potrebni dvostrani prekid vatre i oslobađanje zarobljenika.

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

23:08

Default images

Angela Merkel, Fransoa Oland i Petro Porošenko u telefonskom razgovoru ukazali su da dalje postupanje treba da podrazumeva povlačenje vojske i tehnike od linije razgraničenja, u skladu sa Memorandumom iz Minska od 19. septembra prošle godine, saopstila je Porošenkova pres služba.

Kako prenosi agencija UNN, troje lidera su ukazali da je trilateralna Kontakt-grupa optimalan format pregovora za mirno rešavanje krize i implementaciju dogovora iz Minska.

Merkelova i Oland su u razgovoru o situaciji u Donjeckom basenu i načinu njenog rešavanja, pružili uveravanja Porošenko da su spremni za dalju koordinaciju napora radi nastavka dijaloga u okviru "Normandijskog kvarteta" na najvišem nivou.

O krizi u Ukrajini razgovara se i u okviru Kvarteta (Rusija, Ukrajina, Nemačka i Francuska) a format razgovora dobio je naziv posle susreta u Normandiji, 6. juna prošle godine tokom svečanosti obeležavanja 70 godišnjice iskrcavanja saveznika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: