FR: Dečak saslušan zbog terorizma

Osmogodišnji Francuz Ahmed saslušan je u policijskoj stanici u Nici zbog podsticanja terorizma, prenose francuski mediji.

Izvor: Beta

Sreda, 28.01.2015.

22:54

Default images

Dečak je optužen da je stao u odbranu terorista posle napada 7. januara na satirični list Šarli ebdo u Parizu, rekavši pred svima u školi da on "nije Šarli, već je s teroristima".

Direktor škole je podneo žalbu protiv Ahmedovog oca, koji je prisustvovao dvočasovnom saslušanju svog sina.

Učenik je na saslušanju negirao da je izgovorio tu rečenicu dok na pitanje "šta je terorizam" nije znao tačno da odgovori.

Za sada se ne zna u kojem pravcu će ići istraga, naveli su mediji i dodali da je mali Ahmed od ranije poznat po sličnim ispadima.

Posle terorističkih napada na Šarli ebdo i dan kasnije na jevrejsku prodavnicu nadomak Pariza, francuske vlasti su preduzele stroge pravosudne mere protiv podsticanja terorizma.

Više od 50 sudskih procedura pokrenuto je nedelju dana posle napada.

Izrečeno je nekoliko presuda, među kojima je najteža kazna, od četiri godine zatvora, izrečena jednom 34-godišnjem Francuzu koji je, kada je uhvaćen da vozi pijan, pred policajcima hvalio napade u Parizu i rekao im da bi i njih trebalo pobiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: