Granični sukob na severu Izraela

Izraelska vojska izjavila je da je devetoro njihovih vojnika povređeno u napadu na granici sa Libanom, a Hezbolah je potvrdio da stoji iza napada.

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

13:41

Default images
Foto: Beta/AP

Hezbolah, islamistička vojna grupa sa sedištem u Libanu, je izjavila da je napad izvela grupa pod nazivom “Herojski vesnici Kunajtre”, čije je ime referenca, a akcija odmazda, za izraelski vazdušni napad na Golanske visoravni 18. januara u kome je šestoro boraca Hezbolaha poginulo.

Izrael nije izjavio da li je ijedan od vojnika poginuo tokom napada, dok je Hezbolah potvrdio da je njihov napad usmrtio nekoliko ljudi.

Napad se odigrao blizu Šeba farmi, mesta gde se granice Izraela, Libana i Sirije spajaju.

Dodatne izveštaji o kidnapovanju izraelskih vojnika tokom napada istražuju izraelske odbrambene snage. Izraelska vojska je brzo reagovala artiljerijskim napadom ka Libanu.

Nije potpuno jasno da li je ovaj napad predstavljao značajnu eskalaciju međugraničnog sukoba ili je samo bio izolovan incident.

"Izraelske odbrambene snage neće dozvoliti da teroristi ugrožavaju njihove živote i da prete njihovoj sigurnosti. Odgovorićemo silom na sve izazove koje nam postave”, napisao je na svom Tviter nalogu Benjamin Netanjiahu, premijer Izraela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: