"Marfi se meša u odnose CG i RUS"

Ruska ambasada u Podgorici danas je objavila da američki senator Kristofer Marfi želi da komplikuje "odnose između Rusije i Crne Gore, dve prijateljske zemlje".

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

21:49

Default images

Marfi je rekao da zvanična Podgorica odbija ponudu Rusije o "milijardama dolara" da bi u Crnoj Gori bila izgrađena ruska vojna baza, jer Crna Gora želi da uđe u NATO. Po rečima Marfija, Crnoj Gori "je veoma teško da kaže 'ne' Rusiji", pošto se, kako je senator naveo, nalazi "u stresnoj finansijskoj situaciji".

Takva izjava Marfija, prema zvaničnicima iz ruske ambasade u Podgorici, u najmanju ruku nosi provokativni karakter, jer je usmerena "na komplikaciju rusko-crnogorskih odnosa i diskreditaciju rukovodstava dve prijateljske zemlje".

Ranije danas, šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić je rekao da je Marfi u pravu kad tvrdi da je Crna Gora u potpunosti posvećena integraciji u Evropsku uniju i NATO, ali da nikada nije bilo razgovora sa Rusijom o gradnji njene vojne baze na teritoriji Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: