Prosvetari traže učešće Vučića

Reprezentativni sindikati prosvete, zatražili su da se u razgovore o njihovom materijalnom položaju uključi i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Beta

Sreda, 28.01.2015.

14:52

Default images

"Uputili smo premijeru pismo u kojem ga pozivamo da se i on uključi u razgovore, da čuje naš stav i da zajedno pronađemo rešenje", kazala je portparolka Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković.

Ona je, takođe, navela da su analizom podataka o budžetskim sredstvima sindikati utvrdili da bi mogao da se pronađe prostor za uštedu i preraspodelu već postojećeg novca.

"Ta preraspodela, možda, ne bi mogla da nam vrati svih deset odsto, za koliko su nam zarade smanjenje odlukom o uštedama u javnom sektoru, ali bi svakako mogla da nam vrati jedan deo sredstava", kazala je Janković.

Ona je navela da će sindikati predložiti formiranje radne grupe koja bi se time bavila, a i to bi trebalo da bude tema razgovora sa premijerom Vučićem.

Prema njenim rečima, sindikati očekuju da Vlada Srbije sutra usvoji predlog Posebnog kolektivnog ugovora, čiji je tekst već usaglašen, a odmah nakon toga razgovori sa Ministarstvom prosvete bi trebalo da budu nastavljeni.

"Pregovori su zastali zbog toga što mi želimo da se posebni kolektivni ugovor potpiše nezavisno od štrajka i pregovora koji su u toku, dok ministarvo insistira da se kolektivni ugovor potpiše istovremeno sa sporazumom o prekidu štrajka", kazala je Janković.

Četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti - Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost", Samostalni sindikat, Unija prosvetnih radnika i Sindikat obrazovanja, od 17. novembra štrajkuju skraćenjem časova na 30 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: