Đukanović za razrešenje Jankovića

Poslanik SNS Vladimir Đukanović počeće da prikuplja potpise u poslaničkoj grupi naprednjaka za razrešenje Saše Jankovića sa funkcije zaštitnika građana.

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

18:26

Default images
Foto: Tanjug

Đukanović je to izjavio jer smatra da Janković ne obavlja dobro svoj posao i narušava kredibilitet te institucije.

On je na sednici skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti rekao da Janković izjavama o prisluškivanju sindikalaca, političara i nosilaca pravosudnih funkcija urušava ugled Vojnobezbednosne agencije i stvara paranoju među građanima.

Janković je reagujući na te navode rekao da ako se za govornicom govori o tome da on ugrožava sistem bezbednosti, onda to znači da je izdajnik.

On je zatim pročitao dokument u kome se navodi da je VBA pratija i kontrolisala aktivnosti Srpske radikalne stranke 15. novembra 2014. godine kada je organizovan miting u centru Beograda povodom povratka lidera te stranke Vojislava Šešelja u Srbiju, iako nije bilo indicija da pristalice SRS planiraju napad na Ministarstvo odbrane ili Vojsku Srbije.

"Ja nemam pouzdana saznanja da je taj dokument tačan i verodostojan, ali imam ozbiljnu sumnju koju treba da proverim. Protivzakonito je prikupljanje podataka koji nisu u skladu sa Zakonom o VBA. VBA je nadležna za kontraobaveštajnu bezbednosnu zaštitu Ministarstva odbrane i VS i da u ovom papiru stoji i jedna indicija da pripadnici SRS planiraju napad na Ministarstvo i VS tada bi mogli razgovarati, ali takva saznanja nisu navedena u dokumentu", rekao je Janković.

On je dodao da takvih dokumenata o nepravilnostima u radu ima još i da ih treba ispitati.

Na to je reagovao ministar odbrane Bratislav Gašić navodeći da oni rade sve u skladu sa zakonom i da Janković može doći u VBA i da će mu se na proveru dati sva dokumenta.

Predsedavajući je nakon toga odredio pauzu, a sednica će biti nastavljena nakon završetka glasanja o izmenama i dopunama Zakona o odbrani i Vojsci Srbije koje su na dnevnom redu sednice republičkog parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: