LE: Jedan od osnivača napušta SPS

Jedan od osnivača SPS Živojin Stefanović najavio je da će napustiti stranku i formirati Udruzenje građana "Liga socijalista za Leskovac".

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

14:09

Default images

Stefanović, koji je predsednik Skupštine grada Leskovca, rekao je da je formiran devetočlani incijativni odbor, kao i 80 mesnih inicijativnih odbora.

"Ovo je odgovor dela socijalista na dešavanja pre kongresa SPS-a, kada je nestatutarno raspušten gradski odbor u Leskovcu, čiji sam predsednik bio", kazao je Stefanović.

Prvi sastanak inicijativnog odbora s potencijalnim članstvom zakazan je za 31. januar.

Stefanović je kazao da nije član tog odbora i da ne zna da li nova politička grupacija ima pristalice među desetak odbornika SPS-a u Skupštini grada.

On je kazao i da ne mari ako bude smenjen sa funkcije predsednika Skupštine Leskovca.

Ostavio je i mogućnost da se situacija promeni u okviru SPS-a.

"Svi smo i dalje članovi SPS-a, a situacija će se iskristalizovati najdalje do sredine marta, kada će se znati reakcije lokalnog, ali i republičkog rukovodstva. Može se desiti da odustanemo od fomiranja udruženja građana", kazao je doskorašnji lider SPS-a u Leskovcu.

U aktuelnom rukovodstvu Gradskog odbora SPS-a odbili su da komentaršu eventualni rascep u stranci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: