Irig: SNS preuzela vlast

Vlast u Opštini Irig je promenjena, smenjen je predsednik Skupštine opštine, a za novog je izabran Vladislav Ilkić iz LSV.

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

12:54

Default images

Sednica je sazvana na inicijativu 12 odbornika Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i LSV, koji sada čine novu većinu od ukupno 13 odbornika, iako SNS na poslednjoj sednici Skupštine nije imao nijednog.

Kako je RTV preneo, pre dve nedelje SNS je formirao odborničku grupu od čak devet članova.

Vlast u Irigu do sada su činili Demokratska stranka (DS), sa Savezom vojvođanskih Mađara, Novom Srbijom, Srpskom radikalnom strankom, PUPS-om, Jedinstvenom Srbijom i grupom građana.

Sa koalicionim partnerima DS je do sada imala većinu od 16 odbornika, a na sinoćnom zasedanju opštinskog odbora te stranke, formirana je nova odbornička grupa sa svega šest članova.

U Skupštini Opštine Irig ima 20 odborničkih mesta.

Iz DS su se na početku zasedanja žalili na kršenje procedura i tražili prekid zasedanja, ali je nova vladajuća većina ipak izglasala dopunjen dnevni red, na kojem se našlo i razrešenje predsednika opštine Vladimira Petrovića (DS).

DS je saopštila da je već pribavio mišljenje Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu o kršenju procedura, te da će tražiti poništavanje odluka Skupštine opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: