Raste broj žrtava palog F16

Jedan Francuz preminuo je danas od zadobijenih rana usled pada vojnog aviona tokom NATO obuke u Španiji, čime se ukupan broj žrtava te nesreće popeo na 11.

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

12:00

Default images
Foto: Beta/AP

Francuz je preminuo u madridskoj bolnici La Paz u kojoj je bio zbrinut posle nesreće u vojnoj bazi na jugoistoku Španije, saopštio je ministar odbrane Španije Manuel Vaskez, prenela je agencija AFP.

U ponedeljak popodne srušio se grčki lovac u NATO centru za obuku elitnih pilota u bazi Los Ljanos, u blizini grada Albasetea, na jugoistoku Španije.

Avion F-16 je "izgubio snagu" prilikom poletanja i pao je na deo baze u kojem su bile prizemljene druge letelice, udarivši u nekoliko njih.

Osim dvojice pilota palog aviona, među poginulima su i drugi piloti i aviomehaničari.

Italijansko ministarstvo odbrane je saopštilo da je među povređenima i devet Italijana.

Prema saopštenju generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, grčki avion je učestvovao u vežbi u okviru NATO Programa taktičkog rukovođenja, kojim treba da se unapredi multinacionalna saradnja u vojnim operacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: