Oland sa Merkel i Putinom o UKR

Francuski predsednik Fransoa Oland izrazio je "veliku zabrinutost" zbog pogoršanja situacije u Ukrajini.

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

00:40

Default images
Foto: Beta/AP

On je zbog toga odvojeno večeras telefonom razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, rečeno je agenciji Frans pres u Jelisejskoj palati.

"Veoma zabrinut, predsednik je razgovarao s Vladimirom Putinom i Angelom Merkel, insistirajući na potrebi da se hitno prekine sa napadima i da se okonča ta dramatična situacija", naveo je izvor iz Jelisejske palate.

Oland se veoma odlučno zauzeo za potrebu da se hitno prekine sa upotrebom sile što je stav koji sa njim deli Angela Merkel, dodao je izvor.

Trideset civila ubijeno je u subotu u Mariupolju, strateškoj luci na istoku Ukrajine, u napadima za koje se krive proruski separatisti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: