Beko na saslušanju zbog Luke

Biznismen Milan Beko mogao bi da bude saslušan na sledećem pretresu u Specijalnom sudu u Beogradu, povodom kupovine paketa državnih akcija u Luci Beograd.

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

11:14

Default images
Foto: Tanjug

Sledeći pretres zakazan je za 18., 19. i 20. mart u 10 sati, a Beko bi mogao biti saslušan ukoliko mu zdravstveno stanje to dozvoli..

Inače, saslušanjem predstavnika Bekove kompanije "Vorldfin" iz Luksemburga, koja je kupila državne akcije u Luci Beograd, advokata Nenada Popovića, danas je nastavljeno suđenje bivšem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i ostalim optuženima prilikom te prodaje.

Predstavnik preduzeća "Vorldfin" iz Luksembruga advokat Nenad Popović rekao je da su navodi iz optužnice poptpuno neosnovani.

"Optužnica ne sadrži nijedan dokaz, jer sama kontrukcija na kojoj je podignuta zasniva se na pogrešnim pravnim pretpostavkama", rekao je Popović.

Suđenje Bubalu i ostalima počelo je u julu, kada je bivši ministar deteljno izlagao svoju odbranu i negirao optužbe za zloupotrebu službenog položaja.

Za isto delo optužba tereti i bivše izvršne direktore Agencije za privatizaciju Miodraga Đordevića i Gorana Mrđu, direktora Centra za tržište kapitala Alekseja Misailovića, direktora Akcijskog fonda Aleksandra Gračanca i direktora Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasminu Dragutinović.

Za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica optužnica obuhavata bivšeg direktora Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslava Drobca i bivšeg finansijskog direktora tog privrednog društva Dušana Kosovca.

Bubalo je uhapšen 14. juna 2013. godine i do 27. decembra te godine je bio u pritvoru kada je pušten da se brani sa slobode.

Finansijski investitor u preduzeću "Vorldfin", koje je kupilo akcije "Luke Beograd", bila je kompanija "Delta holding" u vlasništvu Miroslava Miškovića, preneli su mediji.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković i Milan Beko na početku su bili zajedno u poslu oko Luke Beograd i u maloprodajnom lancu C-market, ali se Mišković kasnije povukao iz Luke, a Beko iz C-marketa.

Luka Beograd je jedan od predmeta na takozvanom spisku 24 sporne privatizacije.

Beko ju je preuzeo 2004. i 2005. godine.

Milan Beko ranjen je prošlog novembra ispred svoje kuće kada su dvojica, za sad nepoznatih napadača, pucala na njega iz vatrenog oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: