Joksimović: Italija pouzdan partner

Ministarka Jadranka Joksimović rekla je da je Italija do sada više puta potvrdila da je pouzdan partner Srbije na njenom evropskom putu.

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

15:21

Default images
Foto: Beta/Arhiva

Joksimovićeva je razgovarala o procesu evropskih integracija Srbije sa predsednikom Italijanskog društva za međunarodne organizacije Frankom Fratinijem i zahvalila je na snažnoj podršci koju Italija pruža Srbiji, i nakon završetka njenog predsedavanja EU.

Joksimovićeva je ponovila da bez obzira na to što prva poglavlja još uvek nisu otvorena, to ne umanjuje rezultat i napredak koji je Srbija ostvarila u procesu evropskih integracija i u sprovođenju reformi, navodi se u saopštenju iz kabineta ministarke.

Ona je istakla da Vlada sprovodi reforme kako bi građani živeli u uređenoj i funkcionalnoj državi.

Fratini se složio da je nastavak sprovođenja reformskog procesa važan preduslov za napredak države u svim oblastima i ocenio da Srbija ima kapacitete da menja stvari na bolje u interesu svojih građana.

Fratini je izrazio očekivanje da će otvaranje prvih poglavlja u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji biti u što skorije vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: