Jedan institut, a dva direktora

U Institutu za molekularnu genetiku danas su se pojavila dva direktora. Jedan koga je postavila Vlada i drugi koga je postavio Privredni sud.

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

20:32

Default images

Od danas srpski stručnjaci za genetiku ne znaju osnovnu stvar - ko ih je nasledio.

Institut u kome rade ima ili nema novog direktora i u vlasništvu je države ili ipak privatne firme.

Sa odlukom Privrednog suda u Beogradu koja je stupila na snagu 22. januara, a u kojoj stoji da je jedan doktor upisan, a dosadašnja direktorka izbrisana, Veselin Sjekloća tvrdi da je uredno u 9 sati došao na svoje novo radno mesto.

"Ja sam došao da izvršim primopredaju dužnosti, nije se pojavila dosadašnja direktoraka", kaže Sjekolović.

Međutim, Vlada Srbije je krajem 2014. postavila novi Upravni odbor Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inzenjerstvo, a na mestu direktorke ostavila Jelenu Begović.

"Niti smo mi obavešteni od ministra, niti od države da je doslo do promene vlasništva, niti direktora. Preduzete su sve pravne mere i ja sam ubeđena da neko s ulice ne može da dođe i kaže ovo je moje", kaže Begovićeva.

I Begovićeva i ministarstvo prosvete poručuju da su šokirani i osuđuju, kako kažu, nasilan upad Veselina Sjekloće na Institut.

U toku je spor između Veselina Sjekloće i Instituta. U ministarstvu prosvete kažu da ih je javno pravobranilaštvo obavestilo da su pravo i pravda u tom slučaju na strani države.

Veselin Sjekloća tvrdi da je sve nadležne institucije obavestio o svom postavljenju i da će sutra opet uredno doći na posao.

Između ostalog bio je potpredsednik Privredne komore Beograda i svetnik u Ministarstvu građevinarstva i urbanizma kada je ministar bio Velimir Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: