Nestala devojčica Danijela Balieski

MUP je pozvao građane koji imaju saznanja u vezi sa nestankom Danijele Balieski, da o tome obaveste policiju na telefon 192 ili najbližu policijsku stanicu.

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

18:08

Default images

Devojčica je visine oko 167 centimetara, srednje telesne građe, crne kovrdžave kose i crnih očiju, naveo je MUP u saopštenju.

Petnaestogodišnja Danijela Balieski nestala je pre tri meseca. Roditelji su nestanak prijavili centru za socijalni rad i policiji, kao i odeljenju za potragu, ali još nema nikakvih informacija šta je sa njihovom ćerkom. Devojčica se klinički leči u ustanovama Laza Lazarević i u institutu u Palmotićevoj ulici zbog poremećaja u ponašanju, a roditelji strahuju da već duže ne uzima ni terapiju.

"Samo da saznamo da li je živa, zdrava. Ako hoće da se vrati, neka se vrati, neka se bar javi da znamo ako joj nešto treba", kaže Milovan Balieski, devojčicin staratelj.

Milovan i njegova supruga usvojili su Danijelu kada je imala tri godine. Nakon što su tragično izgubili dvoje dece, svoj život su posvetili Danijeli.

Od kada je saznala da je usvojena, petnaestogodišnja devojčica često je bežala od kuće, a pre tri meseca pobegla je i iz prihvatilišta i od tada joj se gubi svaki trag.
Nedelju dana pre nestanka Danijela je boravila u Prihvatilištu za zlostavljanu i zanemarenu decu.

"Deca koja imaju probleme sa emotivnom vezanošću i velikim nepoverenjem u odrasle nekade beže iz svoje sredine, tako da je to razlog bio zašto je ona smeštena kod nas. Više nisu mogli da je kontrolišu u svojoj porodici. Međutim, mi smo ustanova otvorenog tipa i devojčica je otišla posle par dana boravka", kaže Ivana Milosavljević Đukić, rukovodilac Prihvatilišta

Stručnjaci smatraju da ovakvi problemi nastaju zato što usvojena deca od samog početka ne saznaju istinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: