Davenport obišao školu u Obrenovcu

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport obišao je osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj" u Obrenovcu koja je obnovljena nakon oštećenja u majskim poplavama.

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

12:07

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Povod za ovu posetu je obeležavanja Svetog Save.

EU je rekonstrukciju i opremanje te škole finansirala sa 210.000 evra, a Davenport je obišao učionice i salu za fizičko sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem i direktorkom te škole Verom Djorđević. Posle obilaska organizovana je svečanost povodom završetka obnove škole na kojoj su Cučković i Djorđević Davenportu uručili zahvalnicu za pomoć u rekonstrukciji i opremanju te škole.

Davenport je nakon dobijanja zahvalnice rekao da je za EU obrazovanje veoma važno , kao što je važno da se đaci obrazuju u modernim i dobrim uslovima.

"Sada će više od 1.300 učenika udobnije moći da koriste celu školu za učenje i igru, nadam se da će to doprineti i njihovom boljem uspehu i ocenema", rekao je Davenport, koji je više puta posetio školu "Jovan Jovanović Zmaj" posle poplava.

On je napomenuo da je renoviranje škole "Jovan Jovanović Zmaj" trajalo nešto duže nego u drugim školama, jer je ta obrenovačka škola najviše nastradala u poplavama od svih škola u Srbiji.

On je kazao da je obnova škole zajednički uspeh EU, lokalne samouprave i zaposlenih u školi.

Davenport je zahvalio i volonterima koji su pomogli, među kojima su i volonteri iz inostranstva .

Na svečanosti su zahvalnice uručene i predstavnicima drugih institucija, nevladinih organizacija i javnih preduzeća, a priznanje je uručeno i đaku generacije Nikolini Živanović.

Davenport će posetiti Poljoprivredno-hemijsku školu u Obrenovcu i prisustvovati promociiji 6. izdanja Evropskog dnevnika na srpskom jeziku koji je Delegacija EU pripremila u saradnji sa institucijama Vlade Srbije.

Time se pomaže učenicima da na zanimljiv način budu informisani o procesu EU integracija Srbije, mogućnostima za putovanja, obrazovanju i traženju posla.

EU je obnovu Poljoprivredno-hemijske škole finansirala sa 70.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: