Dačić sa zvaničnicima tri države

Tokom drugog dana zasedanja Izvršnog saveta Afričke unije u Adis Abebi, Ivica Dačić imao je sastanke sa zvaničnicima Indije, Južnoafričke republike i Kenije.

Izvor: Beta

Utorak, 27.01.2015.

14:10

Default images
Foto: Beta

Kako se navodi su saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih polava Ivica Dačić i zamenik ministra inostranih poslova Indije Navtedžom Sarnom su se složili da bi dobre političke odnose dve zemlje trebalo unaprediti i ojačati ekonomsku saradnju.

U tom cilju, zamenik ministra inostranih poslova Indije pozvao je srpsku delegaciju privrednika na poslovni forum avgusta u Indiji, saopštilo je Ministarstvo.

U tom razgovoru dvojice je izražena i spremnost za unapređenje saradnje u kulturi i turizmu, a Dačić je zahvalio na, kako je naveo, principijelnom stavu Indije o Kosovu.

Dačić je tokom samita Izvršnog saveta Afričke Unije razgovarao i s ministarkom inostranih poslova Južnoafričke Republike Emili Nkoana-Masabane.

Južnoafrička ministarka je rekla da je Srbija u teškim vremenima bila i ostala istinski prijatelj afričkih zemalja, i ona i Dačić su se založili za unapređenje ekonomske saradnje.

Nkona-Masabane je ponovila, kako navodi Ministarstvo, principijelan stav svoje zemlje o nepriznavanju nezavisnosti Kosova.

U Adis Abebi, Dačić je razgovarao i s ministarkom inostranih poslova Kenije Aminom Mohamed, takođe o jačanju bilateralnih odnosa i saradnje, posebno u domenu ekonomije i vojne saradnje.

I na tom sastabnklu je Dačić izrazio zahvalnost zbog doslednog stava Kenije o nepriznavanju nezavisnosti Kosova, navodi se u saopštenju. Kenijska ministarka pozvala je ministra Dačića u posetu njenoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: