Lizard: 404 avion nije pronađen

Zvanični sajt Malezija Erlajnsa hakovala je grupa pod nazivom Lizard skvod, za koju se sumnja da tesno sarađuje i podržava Islamsku državu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.01.2015.

10:28

Default images
screenshot

Na početnoj strani internet prezentacije avio kompanije, koja se protekle godine suočila sa padom dva aviona i velikim brojem poginulih osvanuo je natpis “404 avion nije pronađen“, što je aluzija na “404 stranica nije pronađena“, koja se pojavljuje kada se u pretraživač upiše pogrešna adresa.

screenshot
Kompletna naslovna strana sajta je obojena u crno, a u sredini je postavljena fotografija maskote hakerske grupe, ispod koje je napisano da je sajt hakovan od strane Lizard skvoda, “zvaničnog internet kalifata“.

Napad je počeo kada se na sajtu Malezija Erlajnsa pojavila fotografija aviona Erbas 380, uz natpis “Islamska država će preovladati“.

Malezija Erlajns je ubrzo povratila kontrolu nad sajtom, da bi nekoliko sati kasnije na početnoj strani osvanula fotografija maskote hakerske organizacije.

Lizard skvod je nameru napada na sajt malezijske avio kompanije najavio na svom Tviter profilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: