PR: Petoro optuženo za terorizam

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu na Osnovnom sudu u Prištini protiv pet lica osumnjičenih za krivična dela vezana za terorizam.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.01.2015.

19:01

Default images

Oni su optuženi za organizovanje i upravljanje jednom terorističkom grupom, ucešće u terorističkoj grupu, pripremu za krivična dela terorizma, proizvodnju eksplozivnih naprava, nezakonito posedovanje oružja i eksploziva, podstrekivanje verske mrznje i za tezak napad na teritoriji Kosova kao i teroristička dela u Sirji, prenose mediji u Prištini.

Optuženi su uhapšeni u Prištini dok su pokušavali da kupe veliku količinu oružja i bojeve municije. Njihovo hapšenje je došlo kao rezultat istrage direkcije policije Kosova protiv terorizma i ostalih agencija za težak napad učinjen protiv dva misionara katoličke vere u SAD, prenosi dnevnik Koha ditore.

Četrnaestomesečna istraga uključila je forenzičke analize dokaza Forenzičke agencije Kosova i pravnu međunarodnu pomoć jedne od članica EU. Ovaj slučaj vodi jedan međunarodni tuzilac Specijalnog tuzilastva Kosova.

Kako mediji saznaju optuženi su: V.S. iz sela Bresalce opstine Gnjilane, A.M. iz Gnjilana, G.S.iz sela Bresalce opstine Gnjialne, N.S. iz Prištine i B.M. iz Pristine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: