"Pričaćemo s Jablanovićem o smeni"

Portparol Vlade Kosova Arban Abraši izjavio je da će s ministrom za povratak i zajednice Aleksandrom Jablanovićem razgovarati o njegovom smenjivanju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.01.2015.

00:47

Default images
Aleksandar Jablanoviæ (Foto: Beta, arhiva)

Povod je to što je ministar Jablanovića "divljacima" nazvao Albance koji na Badnja veče nisu dozvolili Srbima da posete crkvu u Đakovici.

Abraši je za Radio-televiziju Kosova rekao da osuđuje nasilje u subotu u Prištini kada su učesnici protesta koji su zahtevali smenjivanje Jablanovića, kamenjem gađali policajce i zgradu Vlade Kosova.

Portparol Vlade je rekao da Vlada Kosova od nadležnih organa traži da preduzmu adekvatne mere i zbog napada na Ambasadu Crne Gore u Prištini koja se nalazi u ulici u kojoj je tokom protesta bilo nasilja.

Protest u Prištini gde je bilo povređenih policajaca i uhapšenih demonstranata, bio je najbrojniji od niza protesta širom Kosova.

Komentarišući zahtev za smenjivanje ministra Jablanovića, upućen s tog protesta, portparol Abraši je rekao da Vlada ne radi po diktatu političkih stranaka, već samo na osnovu odluka Skupštine Kosova.

Lider Pokreta "Samoporedeljenje" Aljbin Kurti je u subotu zatražio od premijera Kosova Ise Mustafe da Jablanovića smeni do ponedeljka u 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: