"Nema opasnosti od izlivanja"

Vodostaji reka nakon poplava na području Grdelice i Predejana su u blagom opadanju i trenutno nema opasnosti od ponovnog izlivanja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.01.2015.

11:46

Default images

To je izjavio načelnik Sektora za vanredne situacije za Jablanički okrug Miodrag Marjanović.

On je kazao da se intezivno radi na saniranju klizišta na putu ka planinskim selima Bričevlje i Suševlje nedaleko od Predejana.

"Mehanizacija na tom putu radi već treći dan i deo klizišta je saniran. Očekujemo da uskoro taj planinski put bude prohodan i za putnička vozila. Problem je što je tokom zime čitava Grdelička klisura potencijalno klizište", rekao je Marjanović.

U Grdelici gde je bilo poplavljeno tridesetak kuća i dvorišta takođe je došlo do povlačenja vode. Meštani ubrzano čiste i pokušavaju da osuše zidove objekata.

Snabdevanje vodom u Grdelici je normalizovano kao i snabdevanje strujom u selima oko Predejana.

Leskovačka lokalna samouprava formirala je komisije koje obilaze teren i prave prve procene štete.

Načelnik Sektora MUP za vanredne situacije Predrag Marić rekao je za B92 da se situacija polako smiruje, ali da je neophodan oprez i praćenje dalje situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: