VA: Psi ujedaju, kasa se prazni

Za zbrinjavanje pasa lutalica i odštetu građanima koji im dopadnu čeljusti, grad godišnje izdvaja više od 20 miliona dinara, pišu “Večernje novosti“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.01.2015.

09:54

Default images

Održavanje azila u Zlatariću, u kom je smešteno 250 pasa, godišnje košta 5,5, troškovi zoo-higijenske službe oko šest, a za odštetu građanima koji su ujedeni ode devet miliona dinara.

Zvanično, u Valjevu ima više od 9.300 pasa, što mnogostruko prevazilazi kapacitet azila u Zlatariću. Zato, Javnom komunalnom preduzeću "Vidrak" ne preostaje drugo, već da čipovane i sterilisane četvoronošce praktično vrati na - ulicu.

“ Vlasnici koji dođu po psa nisu dužni da nadoknade troškove nastale dok je njihov ljubimac boravio u azilu”, objašnjava Đorđe Milanović, direktor "Vidraka".

Milanović ističe da hrana za pse u azilu godišnje košta 1,2 miliona, bruto zarade zaposlenih su 2,5, a veterinarske usluge - vakcinacija, čipovanje, sterilizacija, lekovi oko 1,6 miliona dinara...

“Najveći problem svakako su odštete zbog ujeda pasa lutalica, za šta je lane izdvojeno oko devet, a 2013. čak 13 miliona dinara. Evidentirali smo sve sumnjive prijave ujeda pasa, a do kraja februara planiramo da podnesemo krivične prijave protiv onih koji na taj način pokušavaju da dođu do novca”, kaže Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: