"Očekujem da HR neće blokirati SRB"

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izrazio je uverenje da će Hrvatska voditi dobrosusedsku politiku i da neće blokirati Srbiju na njenom evropskom putu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.01.2015.

10:54

Default images
foto: Tanjug

Selaković je, odgovarajući na pitanja novinara da li očekuje od hrvatskih poslanika u Evropskom parlamentu da blokiraju otvaranje poglavlja 23, da ipak veruje da će Hrvatska voditi politku stabilnosti u regionu.

On je dodao i da veruje u ono što je godinama unazad zvanični vrh te zemlje govorio, a to je da neće blokirati Srbiju na njenom putu ka EU.

Ministar je istakao da Srbija ima jasnu spoljnopolitičku platformu i da je neko ko se najviše zalaže za mir i stabilnost u regionu.

On je naveo da će Srbija nastaviti da se još jače zalaže za to i da sprovodi identičnu politiku koja može da naiđe samo na odobravanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: