Policija ubila 9 demonstranata

Devet demonstranata je ubijeno, a 13 je ranjeno u sukobima između egipatske policije i islamskih demonstranta u istočnom delu Kaira.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 25.01.2015.

13:38

Default images
screenshot

U sličnom sukobu u mediteranskom lučkom gradu Aleksandriji ubijen je još jedan demonstrant, saopštili su zvaničnici.

Danas su u Egiptu stradala i dvojica islamista kada je u provinciji Beheira u Delti Nila eksplodirala bomba koju su nameravali da podmetnu pod dalekovod, dodali su ti zvaničnici.

Protesti su održani povodom obeležavanja godišnjice narodnog ustanka 2011. godine, kada je zbačen bivši predsednik Hosni Mubarak.

Jedan demonstrant je ubijen u Aleksandriji pošto se policija sukobili sa oko 300 pristalica zabranjene Muslimanske braće.

Policijski zvaničnici su saopštili da je demonstrant pucao na policiju tokom demonstracija i da je policija uzvratila vatru i ubila ga.

Na istom protestu još tri demonstranta su povređena u sukobu, prenela je agencija AP.

U eksploziji bombi ranjena su dva policajaca u Kairu, a snage bezbednosti su brzo razbile male proteste po gradu.

Na meti eksplozije bili su raspoređeni policajci ispred kairske arene Heliopolis, prenela je agencija Rojters.

U regionu Baheira, u delti Nila, 170 kilometara od Kaira, dvojica ekstremista su ubijeni kada su eksplodirale bombe koje su postavljali, javila je državna televizija.

Istovremeno, pristalice svrgnutog predsednika Mohameda Mursija okupile su se u blizini Trga Tahrir - srca ustanka iz 2011. noseći transparente sa njegovom fotografijom.

Snage bezbednosti su opkolile demonstrante na Trgu Tahrir, a policija je upotrebila suzavac na kairskom Trgu Ramzis da bi razbila manji protest.

Ipak, većina stanovnika Kaira, grada od oko 18 miliona ljudi, uglavnom su ostali kod kuće da bi izbegli da budu se nađu u bilo kakvoj vrsti protesta u gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: