PR: Vlada ne odgovara na ultimatume

Vlada Kosova ne namerava da odgovara na ultimatume, u vezi sa razrešenjem ministra Jablanovića, izjavio je portparol Arban Abrasi.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.01.2015.

19:18

Default images

Portparol kosovske vlade Arban Abrasi izjavio je da Vlada Kosova nema nameru da odgovara na ultimatume, koje prate haos i nasilje, u vezi sa razrešenjem ministra za zajednice i povratak Aleksandra Jablanovića.

"Vlada, za svoj rad odgovara skupštini Kosova, u skladu sa Ustavom Republike Kosova clan 97, koji kaže da se Vlada Kosova ne bavi zahtevima opozicionih politickih partija", rekao je za dnevnik "Koha Ditore" ministar za socijalu i rad i ujedno portparol vlade, Arban Abrasi.

Abrasi je pozvao "sve strane da zabrinutost i zahteve adresiraju preko institucionalnih kanala i procesa".

"Mi podržavamo izraz zabrinutosti u okviru institucija, ali nikako preko pritiska i nasilja. Znači, odbijamo kategorički logiku ultimatuma uz podršku haosa i nasilja", rekao je Abrasi.

Premijer Mustafa je ranije danas, povodom zahteva za razrešenje Jablanovića, koji je iznet na protestu u Prištini, rekao da su Srpsku listu i Jablanovića u vladu doveli "dijalog" i glasovi srpskih građana.

U Prištini su u subotu, na poziv opozicionih stanaka i građanskih organizacija, održane demonstracije na kojima je od premijera Ise Mustafe zatraženo razrešenje ministra Aleksandra Jablanovića i usvajanje zakona o pretvaranju "Trepče" u javno preduzeće.

Po završetku skupa, manji deo demonstranata je gađao zgradu vlade i na njoj slomio stakla na prozorima, zbog čega je policija morala da interveniše i upotrebi suzavac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: