"Da vratimo nadu narodu"

Grčki narod treba da napravi izbor za povratak nadi, demokratiji i dostojanstvu, kao i okončanju straha.

Izvor: B92

Nedelja, 25.01.2015.

15:15

Default images
foto: Beta/AP

To su reči Aleksisa Ciprasa, lidera opozicione stranke radikalne levice SIRIZA, koja se smatra glavnim favoritom današnjih parlamentarnih izbora u Grčkoj.

"Danas pravimo korak ka povratku nade, okončanju straha, povratku demokratije i dostojanstva u našoj zemlji", rekao je Cipras (40), glasajući na biračkom mestu u Atini, prenela je agencija ANA.

Prema njegovim rečima "odgovornost je na svima koji će glasati".

Cipras je rekao i da se danas odlučuje da li će se Trojka (EU, Evropska centralna banka i Međunarodni monetarni fond) vratiti sutra u Grčku kako bi bile ispunjene preuzete obaveze koje je preuzeo premijer Antonis Samaras "o daljem smanjenju penzija i plata, povećanju poreza, ukidanju zabrane prodaje na licitaciji stanova dužnika za hipotekarne kredite, odnosno o nastavku bankrotirane i katastrofalne politike restriktivne privrede bez kraja, ili će sutra naša zemlja da počne da se bori za dostojanstven život u Evropi", preneo je Tass.

Prema njegovim rečima povratak dostojanstva Grčka bi tražila u "surovim pregovorima".

AFP navodi da je Cipras rekao da "Evropa mora da pronađe alternativu oštrim merama štednje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: