"Euleks da nađe napadače novinara"

NUNS je osudilo napad na novinare u Prištini, i zatražilo da Euleks hitno kazni napadače.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.01.2015.

23:15

Default images

Nezavisno udruženje novinara Srbije je najoštrije osudilo napad na ekipe RTS-a i RTK2 koje su izveštavale sa demonstracija u Prištini i zatražilo da nadležni policijski organi Euleksa najhitnije identifikuju i sankcionišu vikovnike napada na novinare.

Kako se navodi u saopštenju, demonstranti su vređali, pretili i fizički nasrtali na snimatelje i novinare RTS-a i RTK2 - drugog kanala Radiotelevizije Kosova, koji emituje program na srpskom jeziku.

U Prištini su u subotu održani ulični protesti na kojima je traženo razrešenje kosovskog ministra za povratak i zajednice Aleksandra Jablanovića i usvajanje zakona o pretvaranju "Trepče" u javno preduzeće.

"Gađali su nas letvama i kamenjem. Pokušali su da nam otmu kameru, kada su čuli da pričamo na srpskom jeziku", rekla je reporterka RTK2 Aleksandra Jovanović, a prenosi NUNS u saopštenju.

Snimatelj kosovske televizije Bojan Košanin pogođen je flašom u ruku.

"Uspeli smo da se otrgnemo zahvaljujući nekolicini organizatora protesta koji su nas razdvojili. Bežali smo kroz neke ulice i na kraju su nas organizatori protesta usmerili ka zgradi vlade Kosova odakle nam policija više nije dozvolila da izađemo uz obrazloženje da za nas nije bezbedno izvan te zgrade", izjavio je Košanin.

Fizički je napadnut i snimatelj RTS-a Vladimir Milić koji je objasnio da je maskirani demonstant pokušao da mu otme kameru, a zatim povlačio za rame pokušavajući da ga odvuče u masu.

"Imao je belu kapu sa amblemom 'UČK' i šal preko lica sa zastavom Albanije", naveo je Milić.

Tokom nereda u Prištini i napada na srpske novinare, napadnut je i maltretiran novinar Bojan Trajković, dugogodišnji dopisnik RTV B92. Naša kuća najoštrije osuđuje napade na novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: