Napredak istrage napada na Pašalića

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije održan je novi sastanak na temu rasvetljavanja slučaja fizičkog napada na novinara agencije FoNet Davora Pašalića.

Izvor: B92

Nedelja, 25.01.2015.

11:25

Default images
Drago Pašaliæ

Na sastanku kojem je prisustvovao i predsednik Nezavisnog udruženje novinara Srbije Vukašin Obradović, rukovodilac Radne grupe za rasvetljavanje ubistva novinara Dragan Kecman podsetio je da je u nadležnost grupe pridodat i slučaj napada na novinara Pašalića, i rekao da u toj istrazi ima pomaka.

Kecman je naglasio da su u toku brojne provere za koje veruje da mogu doprineti identifikaciji napadača na Davora Pašalića.

On je istovremeno ukazao da je od izuzetnog značaja za policiju saradnja Pašalića, kao i pomoć u prepoznavanju osoba koje su ga napale i pretukle.

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović podsetio je da je misija NUNS-a da zaštiti novinare i izrazio očekivanje da će napadači biti identifikovani i adekvatno kažnjeni za krivično delo koje su počinili. On je istakao da bi se rešavanjem ovog slučaja poslala jasna poruka da napadi na novinare ne smeju ostati nekažnjeni.

Davor Pašalić napadnut je kasno uveče 3. jula 2014, u blizini svog stana. Njega su u novobeogradskom bloku 23, napala trojica mladića, vređajući ga da je ustaša. Isti huligani su ga nešto kasnije ponovo pretukli.

U napadu, Pašalić je zadobio posekotine i podlive po glavi, licu i usnoj duplji, polomljena su mu dva zuba i zadobio je modrice po telu, što je ustanovljeno na Vojnomedicinskoj akademiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: