Apel za opremanje sigurne kuće

Fond B92 najavio je završetak još jednog značajnog projekta, nakon što je potpisan sporazum o razumevanju u Vranju je izgrađena sigurna kuća.

Izvor: B92

Subota, 24.01.2015.

16:39

Default images

Ipak, da bi se objekat pustio u rad, neophodno je opremanje kuće.

Pčinjski okrug koji je već duže vreme u vrhu negativne statiske po počinjenom nasilju, dobio je svoju prvu specijalizovanu Sigurnu kuću za smeštaj žrtava nasilja nad ženama.

Evropska komanda oružanih snaga SAD-a je finansirala izgradnju sigurne kuće, a partneri u ovom projektu su i Fond B92 i opština Vranje.

“Kuća je završena, odnosno sada se privode kraju poslednji radovi, ostao je još jedan značajan deo da se uradi, a to je opremanje kuće i to je ono gde nam u ovom trenutku nedostaju sredstva. Potrebno je sve što je potrebno da se jedan takav objekat pusti u rad, znači od kreveta, ormana, trpezarijskih stolova, dnevnih garnitura, nameštaja za decu, odnosno dečji boravak i tako dalje, do bele tezhnike kao što su veš mašina, mašina za sušenje veša, televizori i tako dalje”, navodi Gordan Paunović iz Fonda B92.

Sigurna kuća u Vranju, koja će biti regionalnog karaktera, imaće 25 do 30 ležajeva, koliko je po standardima Evropske unije potrebno za Pčinjski okrug.

Iz Fonda B92 kažu da oni koji su zainteresovani da pomognu, sve potrebne informacije mogu dobiti na sajtu ili telefona fonda.

“U ovom trenutku mogu da pozovem kompanije i pojedince dobre volje koji mogu da pomognu, ili donacijama u robi, znači direktno doniranjem onoga što je potrebno ili donacijama u novcu pa ćemo mi onda to završiti na našoj strani i kupiti sve što je potrebno”, dodaje Paunović.

Sigurna kuća u Vranju, odnosno sigurna kuća Pčinjskog okruga, je šesta sigurna kuća koju je fond B92 gradio od 2006.godine do danas, a ove godine u Sremskoj Mitrovici biće izgrađena i sedma sigurna kuća, čime se nastavljaju aktivnosti Fonda u borbi protiv ovog teškog socijalnog problema sa kojim se suočava naše društvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: