Napad na Marijupolj, 20 mrtvih

Najmanje 20 osoba je poginulo u velikom raketnom napadu proruskih separatista na grad Marijupolj na jugoistoku Ukrajine, javljaju svetski mediji.

Izvor: B92

Subota, 24.01.2015.

10:35

Default images
screenshot

Ipak, iz Donjecka je saopšteno da vojska Novorusije nema raspoređenu artiljeriju u blizini lučkog grada.

Agencija Frans pres piše da su su subotu ispaljene ogromne količine raketa iz sistema “Grad”, koje su pogodile gusto naseljeni deo grada.

Skaj njuz prenosi izveštaje lokalne policije da su pobunjenici pogodili pijacu i da je u tom napadu poginulo 20 osoba, ali broj mrtvih raste iz sata u sat.

Za sada nepoznati broj osoba je teže i lakše ranjen, a ovaj napad dolazi svega dan posle najave predsednika samoproglašene DNR Aleksandra Zaharčenka da će proruski orijetisani borci pojačati ofanzivu.

Sukobi ukrajinskih i proruskih snaga u Marijupolju počeli su 7. maja prošle godine. Vladine snage su posle višemesečnih borbi uspele da potisnu pobunjenike, ali su oni od početka godine pojačali svoje aktivnosti.



Ipak, proruski aktivisti su demantovali da su odgovorni za napad, rečima je to laž i dezinformacija.

“Pobunjenici nisu napali Marijupolj, naročito ne naseljeni deo”, navodi se u saopštenju.

Grad Marijupolj je od velike strateške važnosti, nalazi se između Rusije i Krima, bivše ukrajinske teritorije koju je Rusija anektirala u martu prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: