BG: Desetoro povređeno u udesima

Deset osoba povređeno je u saobraćajnim nezgodama koje su se tokom protekle noći dogodile u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Subota, 24.01.2015.

09:28

Default images

Kako je izjavila portparolka Hitne pomoći Nada Macura, u 20.45 minuta na autoputu, smer ka Gazeli, povređen je muškarac star oko 34 godine, koji je zadobio tupu povredu leve šake, dok je druga muška osoba od 28 godina zadobila tupu povredu glave, levog kuka i levog kolena.

Obojica povređenih prevezena su u Urgentni centar (UC).

Na uglu Strahinjića Bana i Dobračine u 22.54 povređen je biciklista star približno 34 godine, koji je sa razderotinom čeonog dela glave i prelomom desne potkolenice, takođe, prevezen u UC.

Posle 23 sata zbog udesa u Sremčici, kod uključenja na Ibarsku magistralu, intervenisale su dve lekarske ekipe.

U 23.08 prva ekipa zbrinula je povređenog vozača starog oko 32 godine, koji je zadobio tupu povredu slabinskog dela kičme, dok je suvozač istih godina zadobio istezanje vrata i tupe povrede grudnog koša, slabinskog dela kičme i desnog kuka.

U UC je u 23.23 druga ekipa prevezla mladića od oko 26 godina sa tupom povredom grudnog koša, 24-godišnju devojku sa tupom povredom levog ramena i mladića starog oko 25 godina sa prelomom desne ključne kosti i tupom povredom desnog ramena.

Na uglu Rableove i Matice Srpske na Zvezdari 17-godišnjakinja je zadobila tupu povredu glave i povrede u vidu razderotine desnog kolena i desne šake, dok je 18-godišnji mladić zadobio povrede u vidu razderotina glave i desne potkolenice.

Oboje su prevezni u UC.

Lekari su ukupno imali 84 intervencije, od kojih 19 na javnom mestu, a od hroničnih bolesnika najviše su se javljali astmatičari, osobe sa malignitetom i srčani bolesnici sa bolom u grudima, rekla je Macura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: