DNR i Kijev: Poginulo osmoro, ne 13

Osmoro civila je poginulo, a ne 13 u napadu granatama na trolejbus u četvrtak u Donjecku, saopštili su zvaničnici samoproglašene DNR i kijevskih vlasti.

Izvor: B92

Petak, 23.01.2015.

14:09

Default images
foto: Beta/AP

Prvobitno je bilo saopšteno da je 13 ljudi poginulo, a da je 20 ranjeno u napadu na trolejbusku stanicu u Donjecku, prenela je agencija AFP.

Ministarstvo za vanredne situacije samoproglašene Narodne Republike Donjeck izmenilo je danas izveštaj o broju žrtava u sladu sa informacijom koju je obelodanila kancelarija ukrajinskog tužilaštva kao i posmatrači OEBS.

Nijedna strana nije navela zbog čega je došlo do greške u izveštajima posle napada.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u četvrtak je zatražio hitnu istragu granatiranja trolejbusa u Donjecku, optuživši Kijev za taj "monstruozan zločin" koji, kako je istakao, ugrožava mirovni proces dok je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk rekao da Rusija snosi odgovornost za taj napad.

Ujedinjene nacije su u četvrtak saopštile da je granatiranje trolejbuske stanice u Donjecku bio namerni napad.

"Namerni napadi na civile su grubo kršenje međunarodnog humanitarnog prava i treba da budu istraženi", rekao je portparol UN Stefan Dižarik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: