Stefanović: Janković je pogrešio

Nebojša Stefanović ponovio je da je ombudsman objavio samo izveštaje pripadnika Žandarmerije koji su učestvovali u incidentu tokom Parade ponosa, a ne stav MUP.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.01.2015.

12:48

Default images
Foto: Beta

On je istakao da MUP više neće učestvovati u toj polemici.

"Znam da je nekim ljudima žao što se ispostavilo da Janković nije u pravu... Janković je pogrešio", rekao je Stefanović novinarima.

On je dodao i da ombudsman, kad sledeći put bude imao pitanja za MUP, može slobodno da pozove i da će mu sve biti objašnjeno, pri čemu neće biti nikakvih problema.

"Ni Saša Janković ni bilo ko drugi neće utvrđivati šta je stav MUP-a", naglasio je Stefanović, objasnivši da u MUP-u postoji za to zakonska procedura koja se poštuje.

Stefanović je naveo i da "dalje više neće učestvovati u tome", dodavši da je više puta rekao šta je imao o tom slučaju.

On je napomenuo i da neće dozvoliti da se MUP provlači kroz medije na neprimeren način.

Zaštitnik građana Saša Janković juče je objavio na svom sajtu deo dokumenata na osnovu kojih je, kako je ranije izjavio, podneo krivičnu prijavu protiv dvojice pripadnika Vojne policije, posle sukoba s pripadnicima Žandarmerije tokom Parade ponosa.

Tim dokumentima, navedeno je na sajtu, demantuju se tvrdnje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića koji je rekao da izneti navodi o incidentu postoje samo u izjavama Žandarmerije i da Sektor unutrašnje kontrole ni u jednom trenutku ne tvrdi ono što u svojim izjavama iznosi ombudsman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: