Porošenko napušta Davos

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko će skratiti svoj boravak na forumu u Davosu i danas će se vratiti u Ukrajinu "zbog pogoršanja situacije" na istoku zemlje.

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2015.

09:38

Default images
Foto: Beta/AP

"Načelnik Genralštaba i ministar odbrane su ga upravo izvestili o situaciji u blizini aerdroma u Donjecku", napisao je Cegolko na svom Fejsbuk profilu.

"Zbog pogoršanja situacije predsednik je odlučio da skrati boravak u Švajcarskoj i vrati se sutra u Ukrajinu", napisao je njegov portparol.

I ukarjinske snage i proruski aktivisti tvrde da imaju kontrolu nad aerodromom u Donjecku.

Vojni portparol u Kijevu Andrej Lisenko izjavio je da se u blizini aerodroma nastavljaju žestoke bitke, a da "ukrajinske jedinice čvrsto drže odbranu, nanoseći ekstremistima teške gubitke u živoj sili i tehnici".

"Operacija se nastavlja", rekao je on a prenosi UNN.

Agencije su ranije prenele da su jutros kod aerodroma ukrajinski komandosi zbog magle skrenuli sa kursa i upali u ruke proruskim snagama, da ima poginulih i da je njih osam zarobljeno.

Snage samoproglašene Donjecke Narodne Republike tvrde da je za proteklih 24 sata u borbama kod Donjecka ukrajinska vojska izgubila 40 pripadnika, a da su u granatiranju grada poginula tri civila, a osam ranjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: