"Ni reč o 15.000 za prosvetare"

Ministarstvo prosvete saopštilo je da u pregovorima o kolektivnom ugovoru, kao i o prekidu štrajka, nije bilo reči o iznosima godišnjih i jubilarnih nagrada.

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2015.

18:41

Default images
Foto: Tanjug (arhiva)

Ministarstvo je u saopštenju demantovalo današnju izjavu predsednika Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodana Brajkovića da bi kroz dve nagrade, novogodišnju i vidovdansku, prosvetni radnici mogli da dobiju oko 15.000 dinara.

"Iznenađeni smo neistinitom izjavom Slobodana Brajkovića. Iznenađenje je još veće utoliko što Brajković nije ni bio učesnik poslednjih pregovora ministarstva i sindikata", navodi se u saopštenju i dodaje da žale jer Brajković neistinitom izjavom otežava pregovore ministarstva i sindikata.

Brajković je ranije danas Tanjugu rekao da bi kroz dve nagrade, novogodišnju i vidovdansku, prosvetni radnici mogli da dobiju oko 15.000 dinara, što bi dovelo do toga da se štrajk koji traje dva meseca okonča 26. januara, kada treba da budu potpisani PKU i sporazum sindikata i Ministarstva prosvete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: