Pola miliona učenika štrajkovalo

Pola miliona učenika srednjih škola u Izraelu ostalo je u sredu kod kuće zbog štrajka bez presedana širom zemlje, nakon odluke da se otkažu godišnji izleti.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.01.2015.

10:34

Default images

Nastava je obustavljena dok zvaničnici nisu odlučili da ipak ne odustanu od izleta.

Učenički savet objavio je kasno sinoć da je štrajk uspeo i da bi učenici trebalo da se vrate u škole ujutru. Škole su poslale i-mejl poruke s najavom da se nastava danas obnavlja.

Portparol Ministarstva za obrazovanje Hagit Koen rekla je da se štrajkovalo u znak protesta zbog odluke organizacije izraelskih nastavnika pre nekoliko nedelja da prestanu da prate učenike na izletima.

Izleti koji traju nekoliko dana obuhvataju duga pešačenja i kampovanje.

Organizacija je odlučila da nastavnici ne idu na izlete bez zakonskih garancija da ih roditelji neće tužiti ako se nešto desi učenicima.

Koen je rekla da je nesporazum podstakla jedna tragedija tokom jednog ranijeg izleta.

Bilo je planirano da se štrajk nastavi i u petak.

Učionice u srednjim školama su uglavnom bile prazne u sredu, javili su izraelski mediji, ali su neki učenici došli zbog ranije zakaznih ispita.

Za razliku od učenika srednjih škola u većini razvijenog sveta Izraelci idu u školu šest dana nedeljno.

Prvi školski dan je nedelja i časovi traju do petka posle podne, navodi Ašosijeted pres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: