Traje saga o tortama sa deponije

Komisija koja utvrđuje činjenice u slučaju nezakonite prodaje 13 tona torti ustanovili su propuste i nesavestan rad nekih zaposlenih u JKP “Čistoća”.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.01.2015.

19:10

Default images

Komisija koju je formiralo gradsko veće je utvrdila da je tokom dopremanja 13 tona torti, koje je trebalo da budu uništene na kragujevačkoj deponiji, napravljen niz propusta.

Veliki deo odgovornosti bi trebalo da snosi JKP ”Čistoća”.

“Torte nisu smele da dođu na deponiju u originalnom pakovanju, na paletama. To originalno pakovanje moralo je da bude uništeno na neki način. I osnovni propust je zato što u proceduri JKP“Čistoća” piše da su te torte uništene, čak i proizvođač je dobio potvrdu. Inspekcija je dobila potvrdu da su torte uništene, a torte nisu bile uništene”, navodi Saša Milenković.

Rukovodstvo gradske “Čistoće” tvrdi da je uradilo sve što je u njihovoj moći. Dejan Raonić, direktor JKP “Čistoća”.

“Postoji odgovornost I mojihsaradnika normalno, postoji moja odgovornost kao direktora firme, mada jato nisam mogao da sprecim. Takva je situacija da je to trebalo da bude Iod mene sakriveno sto se I desilo”, rekao je direktor Dejan Raonić.

Ovaj slučaj i dalje istražuje nadležna komisija, koja je zatražila preispitaivanje dosadašnjih odluka u vezi sa upravljanjem otpada i ispitivanje krivične odgovornosti zaposlenih u “Čistoći” zbog prodaje torti.

Članovi komisije su dodali da bi JKP “Čistoća” moralo pismeno da precizira na koji se način otpad uništava, kako ubuduće ne bi dolazilo do sličnih situacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: